A
tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet habosra keverjük. Egy másik tálba összekeverjük a rétes
lisztet, az őrölt
szegfűszeggel, és a sütőporral, majd fokozatosan hozzá keverjük a
tojássárgájához. A keményre vert fehérjét óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Előmelegített sütőben, Rama
margarinnal és
lisztel kikent tepsiben kisütjük. Ha elkészült megvárjuk, míg kihűl, és 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki oly módon, hogy a széle magasabban legyen, mint a tepsi pereme. Beletesszük az egyik süteménylapot, és megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, és óvatosan rányomjuk, hogy egyenletesen feküdjön fel. A te
tejét ismét megkenjük a krémmel. Hidegbe tesszük, és hagyjuk 2 órát hűlni, majd a papír segítségével kiemeljük a süteményünket a tepsiből. Cukorgolyókkal díszítjük, és kockákra vágjuk.
Krém:
1 dl
tejben csomómentesre keverjük a
mogyoró ízű pudingport. A maradék
tejben elkeverjük a kristálycukrot, és felforraljuk.
Ha felforrt belekeverjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, majd addig keverjük, míg ki nem hűl.
A Rama
margarint és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a hideg krémhez, és jól elkeverjük.
4-5 ek-al kenjünk meg a sütemény te
tejét, és a többi krém kerül a süteménylapok közé.
Díszítés:
Megpirítjuk a kristálycukrot, és hozzákeverjük a kesudiót.
margarinozott márványlapra simítjuk és hagyjuk hűlni.
margarinba mártott késsel kis darabokat csípünk le belőle, és Rama
margarinos kézzel bor
só nagyságú golyókat gyúrunk. Figyeljünk oda, hogy gyorsan dolgozzunk, mert hamar megdermed. Ezeket nyomkodjuk a krémbe.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>