Az esküvők étlapjáról nem hiányozhat eme magyar finomság..
A
káposztát leveleire szedem majd,
sós
vízben kb 1 órát főzőm.
A végén leszűrjük és a leveleken lévő vastagabb ereket levágjuk.hogy szépen tudjuk hajtogatni.A töltelék elkészítése.
A darált húsba beletesszük a fűszereket és az előfőzött
rizst vagy gerslit ,
fokhagymát,majd a süri parit...Összedolgozzuk és kóstoljunk ha szükséges ízesítsük tovább.
A levelekbe helyezzük bele a tölteléket és mint a palacsintát,tekerjük föl és a két végét betömködjük..
Ha megvagyunk a gombócokat tegyük bele egy lábosba amibe 3fej
hagymát előzőleg lepirítottunk. Tegyünk hozzá piros
paprikát és engedjük fel húslével vagy
vízzel ami ellepi.Forrás után kb 30 perc és kész.Ha nagyon leveses készíthetünk egy kevés
rántást is..Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat
Szerző:
Szénási Jácint Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>