A Rama
margarint a por
cukorral habosra keverjük. A
tojássárgáját egyenként adjuk hozzá, és jól elkeverjük. A csokit összekeverjük a
liszttel, a sütőporral és a
gyömbérporral. Fokozatosan a masszába szórjuk és elkeverjük. A keményre vert
tojásfehérjét, a hab törése nélkül, óvatosan beleforgatjuk.
margarinnal és
lisztel kikent tepsibe, előmelegített sütőbe kisütjük. Miután kihűlt 2 lapra vágjuk. A tepsit papírral béleljük ki úgy, hogy a papír széle kilógjon. Ebbe tesszük az egyik süteménylapot, rákenjük a krémet, és a te
tejére tesszük a másik lapot amit óvatosan megnyomkodunk, hogy szépen simuljon a te
tejére. A te
tejére krémet kenünk, és 2 órára hidegre rakjuk. A papír segítségével kiemeljük a tepsiből, és a te
tejét
tejszínhabbal fedjük be. Újabb 2 órára hidegre tesszük, majd szeletekre vágjuk.
Krém:
Habosra keverjük a
tojássárgáját a por
cukorral, hozzáadjuk a
tejet, és gőz fölött folyamatos keverés közbe besűrítjük, és teljes kihűlésig keverjük.A habosra kevert
mogyoróvajat a krémhez adjuk. A krém egy részéből megkenjük a süteményt, a többit a 2 lap közé simítjuk.
Dísz:
Hideg
vízbe keverjük a
zselatinport, majd addig melegítjük, míg áttetsző nem lesz, ekkor hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Hagyjuk hűlni, de mielőtt megdermedne, belekeverjük a
tejszínbe, és kemény habot készítünk. Ezt nyomózsák segítségével tetszés szerint a sütemény te
tejére formáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>