A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Olajozzunk ki 6 felfújtformát. A
margarint keverjük el a
cukorral, adjuk hozzá a felvert
tojásokat, az őrölt
mandulát és a
lisztet. Minden forma aljára tegyünk egy grépfrútdzsemet. Kanalazzuk rá a masszát, szórjuk meg őrölt kardamommal, és süssük 25 percig
vízgőz fölött.
Kompót:
Öntsük a cukrot egy kisebb lábosba, adjunk hozzá 6 ek. vizet, és főzzük, amíg a
cukor feloldódik. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük még 5 percig. A
narancsot aprítsuk fel, és tegyük a sziruphoz. Forraljuk fel, és főzzük még 10 percig. Vegyük ki a pudingot a sütőből, és kínáljuk a
narancskompóttal.
Előkészület: 20 perc.
Sütési, főzési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>