Minilazacburger rémoulade mártással receptHány személyre: 8 személyre
» 0,5 dl
olívaolaj, és még a kenegetéshez
» 2 evőkanál
tárkonyecet» 1
babérlevél, összemorzsolva
» 8 kicsi házi zsemle, mint pl. a ciabattini, félbevágva
» 8 szelet
lazacsteak, 2,5 cm vastagra vágva, leöblítve
» és megszárítva
» rémoulade mártás, a tálaláshoz
A grillsütőben a tüzet előkészítjük. Egy tálban az
olívaolajat, a
tárkonyecetet és a babérlevelet összekeverjük, és a zsemlék vágott felét megkenjük
olívaolajjal. A
lazacsteak oldalait 2,5-3 percig sütjük, közben az
olívaolajos-
tárkonyos keverékkel megöntözzük párszor. A halat csak egyszer fordítjuk meg. A sütés utol
só néhány percében a zsemléket a grill
rácsra tesszük, vágott felükkel lefelé, és addig sütjük, míg aranyszínű és
rácstól csíkos nem lesz. Minden szemlébe egy-egy lazavsteaket teszünk, és rémoulade mártással meglocsoljuk.
Mártás:
A petrezselymet, a
hagymát, a főtt
tojássárgáját, a szardellapasztát, a
fokhagymát, és az egész
tojást turmixgépben krémesre keverjük. Amíg a gép forog az olajat lassan belecsorgatjuk. Addig keverjük, míg a
majonézhez hasonló állagú lesz. A
kapribogyót, a
citromlevet belekeverjük, és tálalásig hűtve tartjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>