Isteni kenyérpuding whiskys krémmel receptHány személyre: 10-12
» 2 dl mazsola
» 7,5 dl sűrített
tej» 3
tojás» 3,5 dl
cukor» 2,5 dl durvára vágott pekandió
» 1,5 dl darabokra tördelt kókuszdió
» 3 evőkanál olvasztott
vaj» 2 evőkanál vaníliás
cukor» 1 evőkanál őrölt
fahéj» 2 teáskanál
mandulaeszencia
» 1 teáskanál őrölt
szerecsendió» 240 g csereszenyebefőtt levével együtt
» 330 g befőtt mandaringerezd levével együtt
» 1 teljes kiörlésű búza
lisztből készült kenyér
» whiskys krém
Ki
vajazunk egy 32*22 cm-es tepsit. Tálba tesszük a mazsolát, és annyi forró vizet öntünk rá, hogy ellepje. 2-3 percig állni hagyjuk, majd lecsurgatjuk. Összekeverjük a mazsolát, a sűrített
tejet, a
tojásokat, a cukrot, a diót, a kókuszt, a
vajat, a vaníliás cukrot, a
fahéjat, a
mandulaeszenciát és a
szerecsendiót. Hozzáadjuk a cseresznyét és a mandarint a levével együtt.
A kenyeret darabokra törjük, és a
tejes krémhez adjuk. A krém ne legyen túl híg! Az egészet a tepsibe töltjük. Előmelegítetlen sütőben 180 fokon sütjük 75 percig.
Whiskys krémmel tálaljuk.
Whiskys krém: Egy serpenyőben összekeverünk 1 dl olvasztott
vajat és 3,5 dl porcukrot. Hozzáadunk egy
tojássárgáját, habverővel elkeverjük. Közepes lángon sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzáadunk 1 dl bourbon whiskyt. Kissé hűlni hagyjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>