Sötét szuflé receptHány személyre: 10
» 3
tojás szétválasztva
» 5 dl
tej» 2 csomag ízesítés nélküli
zselatin» 2 dl
cukor részletekben
» 30 g félédes
csokoládé» 2 teáskanál rumeszencia
» 1,5 teáskanál vaníliás
cukor» 5 dl
tejszín részletekben
» 630 g cseresznyés tortatöltelék
» 1 dl kockára vágott
mandula» cseresznye és
csokoládéforgács a díszítéshez
Egy 1 literes ki
vajazott szuflés edény szélét körbevesszük egy 8 cm széles meg
vajazott, meg
lisztezett
zsír vagy pergamenpapírral. Egy kis tálban felverjük a
tojássárgákat és a
tejet.
Egy serpenyőben a
zselatint összekeverjük 1,5 dl
cukorral. Hozzáadjuk a
tojásokat, és 1 percig állni hagyjuk. Lassú tűzön addig keverjük, míg a
zselatin fel nem oldódik. Hozzáadjuk a
csokoládét, és addig keverjük, míg el nem olvad. Simára verjük.
Belekeverjük a rumeszenciát és a vaníliás cukrot. Tálba öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük. Néha megkeverjük, és mikor a kanálról lecsurgatott krém gombócokat alkot, kivesszük a hűtőszekrényből.
Egy másik tálban lágy habbá verjük a
tojásfehérjéket. Hozzáadjuk a maradék 0,5 dl cukrot, és kemény, sima habbá verjük. Beleforgatjuk a
zselatinos krémbe.
Egy közepes tálban kemény habbá verünk 4 dl
tejszínt és beleforgatjuk a
zselatinos krémbe. Hozzáadjuk a cseresznyés tortatölteléket és a
mandulát. Az egészet beletöltjük a már elkészített edénybe, és hűtőszekrénybe tesszük, míg meg nem dermed. A díszítéshez kemény habbá verjük fel a maradék 1 dl
tejszínt. Levesszük a
zsírpapírcsíkot, és
tejszínhabbal, cseresznyével,
csokoládéforgáccsal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>