A marcipánt összegyúrjuk 65 g
cukorral és az egész
tojásokkal, majd a
tojássárgájákat felverjük, a
tojásfehérjékből kemény habot verünk a megmaradt
cukorral és a összeforgatjuk a
tojáshabot a sárgájákkal. A
lisztet és a sütőport beleforgatjuk a
tojásos keverékbe, majd az így kapott masszát beledolgozzuk a marcipános keverékbe. Végül belekeverjük a cukrozott
narancshéjat is és az egészet összekeverjük. A tésztamasszát ki
vajazott, kis kosárformákba töltjük, megszórjuk
mandulapehellyel és egy tepsire tesszük őket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 20 percig sütjük. A megsült tésztákat megkenjük a baracklekvár, 1 evőkanál
víz és a rum felforralt keverékével.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>