250 g
vajat felolvasztunk, majd kis pihentetés után, amikor elkezd keményedni, belekeverünk 200 g cukrot, a vaníliás cukrot, a
tojásokat, a
sót és 1 evőkanál rumot. Az egészet sima, lágy masszává keverjük, majd beledolgozzuk a kétféle
lisztet és a sütőport. A masszát elnegyedeljük, az első adagba belekeverjük a
mandulát és a likőrt, a másodikba a reszelt
csokoládét, a
kakaóport, a megmaradt cukrot és a
tejet. A harmadik negyedbe keverjük a
mogyorót, a
fahéjat és a megmaradt rumot. Az utol
só adagba keverjük a reszelt és kandírozott
narancshéjat és a
konyakot. Egy ki
vajazott őzgerinc-formába belesimítjuk az adagokat egymás te
tejére. Előmelegített sütőben 180°C-on 70 percig sütjük. Tálalás előtt meghintjük por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>