» 500 g liszt » 2 teáskanál sütőpor » 250 g kristálycukor » 1 vaníliás cukor » 2 csepp mandulaesszencia » 2 késhegynyi őrölt fahéj » 2 késhegynyi őrölt kardamon » 2 késhegynyi őrölt szegfűszeg » egy csipet só » 2 tojás » 200 g puha vaj » 100 g őrölt mandula vagy mogyoró
Egy tálban jól összekeverjük a sütőporos lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaesszenciával, a sóval, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kardamonnal, a tojással, az olvasztott vajjal és az mandulával vagy mogyoróval. Simára dagasztjuk a tésztát, majd lefedve pár órára hűtőbe tesszük. A tésztát ezután vékonyra nyújtjuk és állatformákat szaggatunk ki belőle, majd kivajazott tepsire tesszük a kekszeket. Előmelegített sütőben 180-200°C-on 10 perc alatt megsütjük őket.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom