» 500 g liszt » 30 g élesztő » 2,5 dl tej » 1 nagy diónyi vaj » 300 g sárgarépa » 1 kávéskanál cukor » étolaj » só
Tördeljük össze az élesztőt és tegyük egy kevés enyhén meleg tejbe.
A lisztet dolgozzuk össze a sóval, az élesztős tejjel, a vajjal, a cukorral és a megmaradt tejjel. Ezután jól gyúrjuk össze a lereszelt sárgarépával is, majd lefedve hagyjuk néhány órát pihenni.
Egy kiolajozott tortaformát béleljünk ki a kinyújtott tésztával és előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt készre sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom