» 250 g puha vaj » 175 g kristálycukor » 1 evőkanál narancsesszencia » 1 tojás » 1 teáskanál őrölt fahéj » 1 teáskanál őrölt gyömbér » 1 teáskanál őrölt kardamon » 200 g zabpehely » 100 g őrölt mogyoró » 100 g búzaliszt
A vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a narancsaromát, a tojást, a kardamont, a gyömbért, a zabpelyhet, a mogyorót és a sütőporos lisztet, és az egészet jól összekeverjük. Pár órára hűtőbe tesszük. A tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és különböző formákat szaggatunk ki belőle. Kivajazott tepsire tesszük a kekszeket és előmelegített sütőbe rakjuk. 200°C-on 10-12 perc alatt kisütjük őket.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom