A
mézet összekeverjük a
cukorral és a
vajjal, és kis lángon felolvasztjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután egy tálban összekeverjük az aprított cukrozott gyümölcsökkel, a
tojással, a
narancsesszenciával, a
sóval, a
fahéjjal, a
szegfűszeggel, a szegfű
borssal, a
gyömbérrel és a kardamonnal, majd a keveréket alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a
lisztet és a sütőport, majd összegyúrjuk. A tésztánkból 1 cm vastag kb. 15 cm hosszú rudakat sodrunk, majd ezekből kialakítjuk a pereceket. Ki
vajazott tepsibe tesszük a pereceket és előmelegített sütőben 160-180°C.on 15-20 percig sütjük őket. A
tojásfehérjéből és a por
cukorból sima mázat keverünk, majd kétfelé osztjuk. Az egyik részt összekeverjük a
vízgőz fölött olvasztott
csokoládéval, a másik részhez nem keverünk mást, majd a kétféle bevonóval megkenjük a pereceket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>