Szerencsegombák receptHány személyre: 10
» 400 g
liszt» 1 teáskanál sütőpor
» 75 g kristály
cukor» 1 vaníliás
cukor» egy csipet
só» 2
tojás» 150 g olvasztott
vaj» 3 teáskanál sűrített
tej» 200 g piros koktélcseresznye
» 100 g zöld koktélcseresznye
» 100 g felezett, tisztított
mandula» 50 g por
cukor
A sütőporos
lisztkupac közepére mélyedést készítünk, majd beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a
sót, a
tojásokat és az olvasztott
vajat, majd alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat. Ezután lefedve néhány órára hűtőbe tesszük. A tésztánkat vékonyra nyújtjuk, majd kerek szaggatóval kiszaggatjuk a formákat és ki
vajazott tepsibe tesszük őket. A sütiket megkenjük sűrített
tejjel és a megadott díszítőelemekkel úgy díszítjük őket, hogy
gomba kinézetük legyen. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és 180-200°C-on 10-12 perc alatt kisütjük a sütiket. A por
cukorból és kevés
vízből sűrű mázat készítünk és sütőpapír-nyomózsákba töltjük, majd megrajzoljuk vele a
gombák körvonalait.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>