A
hagymát és a
fokhagymát vágjuk durvára, a
burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk kockára. A
vajat és az olajat melegítsük fel, tegyük bele a
hagymát, a
burgonyát és a
paprikát. Lassú tűzőn, kevergetve pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá a
fokhagymát, és keverjük még 1 percig. Öntsük fel 1 liter
vízzel, tegyük bele a leveskockát, és forraljuk fel. Ízesítsük
cukorral és
kakukkfűvel. fedjük le, és 30 percig gyöngyözve főzzük. Vegyük ki a kakukkfüvet, és turmixoljuk össze a levest. Szűrjük át, és keverjük bele a
tejszín 2/3-át. Melegen, a
tejszínnel díszítve tálaljuk.
Előkészület: 15 perc, főzési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>