Egy nagyobb lábasban a
zsírt és a forró vizet összekeverjük és felforraljuk, majd hozzáadjuk a 20 dkg
lisztet és pár percig kevergetjük. Miután levettük a tűzről, egyenként belekeverjük az 5 egész
tojást, majd kikent tepsiben
szilva nagyságú gombócokat helyezünk el egymástól pár cm-re. Ezután 1 óráig pihentetjük a tészta halmocskákat. Előmelegített jó meleg sütőbe rakjuk és 15-20 percig sütjük anélkül, hogy kinyitnánk a sütő ajtaját. Ezután még 10 percig sütjük kisebb lángon, hogy ropogós legyen. Miután megsült félbevágjuk őket és kiszedjük a belsejét és ide töltjük a vaníliakrémet. A töltés előtt a te
tejüket karamellbe márthatjuk, amit 20 dkg
cukorból és egy csepp esetből készíthetünk vagy a töltés után a te
tejüket vaníliás
cukorral megszórjuk. A vaníliakrémhez a
tojásfehérjéket a 10 dkg
cukor kétharmadával gőz felett kemény habbá verjük. A 3,5 dl
tej kétharmadát a vaníliával felforraljuk. A
tojássárgájákat összekeverjük a megmaradt
cukorral, a megmaradt
tejjel és a
liszttel. Ezután hozzáadjuk a felforralt
tejet és feltesszük a tűzre, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk és sűrű krémet csinálunk belőle. A tűzről levéve óvatosan hozzákeverjük a
tojásfehérje habot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>