Borzas marcipános-csokoládés fonat receptHány személyre: 8-10
» 22 dkg kenyér
liszt» fél kk.
só» 12 dkg
vaj» 1 ek. instant élesztő
» 5 ek. por
cukor» 1
tojás» 6 ek. meleg
tej» 9 dkg aszalt sárgabarack, felaprítva
» 6 dkg
tejcsokoládé, összetörve
» 1 ek. reszelt
narancshéj
» 6 dkg fehér marcipán, reszelve
» 12 dkg megolvasztott félédes
csokoládé» 1 ek.
mandulaforgács
Egy tálban a
liszthez keverjük a
sót, 3 ek.
vajat, az élesztőt, a
tojást, 2 ek. cukrot, és annyi
tejet, hogy lágy legyen a tészta. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. A maradék
vajhoz keverünk 3 ek. cukrot, a barackot, a csokit és a
narancshéjat. Az egészet a kinyújtott tésztára tesszük, megszórjuk a marcipánnal, majd az egészet szorosan feltekerjük. Ezután három részre felvágjuk, ezeket úgy összefonjuk, hogy a végeiket lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 200 C-on kb. 10 percig sütjük, majd 160 C-on sütjük tovább még kb. 25 percig. A kész süteményre folyatjuk a megolvasztott
csokoládét, majd a
mandulával megszórva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>