Fordított szilvatorta receptHány személyre: 8 szelethez
» 100 g búza
liszt» 2 púpozott ek. étkezési keményítő
» 1 tk. sütőpor
» 1/4 tk.
só» 135 g
cukor» 110 g puha
vaj, plusz a kikenéshez
» 1 nagy
tojás» 1 cs. vaníliás
cukor» 80 ml teljes
tej» 50 g barna
cukor» 450 g nagy, érett, kemény húsú
szilva, kimagozva.
» negyedekre vágva
» 250 g
tejszín, kemény habbá verve
Keverjük össze a
lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport és a
sót. A cukrot és a
vajat keverjük habosra, adjuk hozzá a
tojást és a vaníliás cukrot, majd felváltva dolgozzuk bele a
lisztes keveréket és a
tejet. A grillen készítsük elé a parazsat.
vajazzunk ki egy 23 cm-es tortaformát, és szórjuk meg barna
cukorral. Rakjuk ki a formát
szilvával, kenjük rá a tésztát, majd helyezzük a grill
rácsra, és süssük 40-45 percig. Hagyjuk 15 percig hűlni, majd borítsuk ki, és tálaljuk
tejszínhabbal.
Elkészítési idő: 65-70 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>