125 g
vajat habosra keverünk a
mandulamasszával, 125 g
cukorral, a
tojásokkal, a búza
liszttel, a sütőporral, a
mandulával és a morzsával. Az egészet alaposan összekeverjük, míg egynemű masszát nem kapunk. A tésztamasszát ki
vajazott tepsibe 1 cm vastagon szétterítjük, majd előmelegített sütőben 180-200°C-on 20 percig sütjük. A kukorica
lisztet összekeverjük 1 evőkanál
cukorral és a
tejjel, majd felforraljuk, de nagyon vigyázunk, hogy ne csomósodjon be. Ezután a tűzről levesszük és belekeverünk 175 g
mogyorókrémet, majd félretesszük hűlni. A kihűlt krémet alaposan kikeverjük 200 g
vajjal. A tésztánkat három lapra vágjuk és ebből kettőt megkenünk a krémmel, egymásra tesszük őket, majd befedjük a harmadik lappal. A megmaradt
mandulamasszát és a porcukrot összegyúrjuk, majd a tészta méretével megegyező nagyságúra nyújtjuk és befedjük vele a tésztát. A
vízgőz fölött olvasztott
csokoládé és a
vaj keverékéből nyert mázzal bevonjuk a süteményt, majd a maradék
mogyorókrémet megolvasztjuk, habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a sütinket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>