Vörösboros sárgabaracktorta receptHány személyre:
» 1 bögre= 200 ml
» 480 g felezett sárgabarack (konzerv, lecsöpögtetve)
» 2 ek barna
cukor» A rázott tésztához:
» 1 bögre (150g) búza
liszt» 2 csapott teáskanál sütőpor
» 1/2 bögre (70 g ) hámozott vagdalt
mandula» 3 ek vagdalt
csokoládé» 1/2 bögre (70 g) mazsola
» 1/2 bögre (100 g) barna
cukor» 1 tasak vanillin
cukor» 2
tojás» 5 ek étolaj
» 1/2 csésze vörösbor
» A meghintéshez:
» por
cukor
Szűrőben lecsöpögtetjük a barackokat, és félbe vagy gerezdekre vágjuk, a nagyságától függően. 28 cm átmérőjű, kikent, alján sütőpapírral fedett, tűzálló forma alját megszórjuk a
cukorral, és elosztjuk rajta a sárgabarackot.
31 cm- es lezárható edénybe szitáljuk a
lisztet, és a sütőport. Belekeverjük a
mandulát,
csokoládét, mazsolát, cukrot, és a vanillincukrot, hozzáadjuk a
tojást, étolajat, és a vörösbort. Szorosan lezárjuk a te
tejét.
15- 30 másodpercig erősen rázzuk, hogy a hozzávalók jól elvegyüljenek. Majd habverővel vagy keverőkanállal az egészet jól átkeverjük, hogy az edény falára tapadt tésztaszemcsék is belekeveredjenek.
Majd a tésztát is a formába egyenletesen elosztjuk a barack te
tején. A formát sütő
rácsra helyezzük.
Felső/al
só hőfok: kb. 200°C (előmelegítve)
Légkeverős sütőnél:kb. 180°C (előmelegítés nélkül)
Gázsütőnél: 3- 4- es fokozat (előmelegítés nélkül)
Sütési idő: 40- 45 perc
A tortát a formában 15 percig pihentetjük, aztán sütemény
rácsra borítjuk. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt róla és hagyjuk kihűlni. Meghintjük por
cukorral és tálalható is.
Összesen:
51 g fehérje, 108 g
zsír,
420 g szénhidrát
12249 kJ, 2920kcal
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>