Folyó víz alatt átöblítjük a paradicsomot, lecsöpögtetjük, felkockázzuk, ledaráljuk, majd takarékon puhára pároljuk. Ezután jól átpasszírozzuk és a lev
A parajt vagy mángoldot sóval ízesített vízben 10 percig főzzük, majd kicsit leszárítjuk, és összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a zsírt, és folytonos keverés mel
A karalábét, karfiolt és a kel leveleit lemossuk, vékony csíkokra vágjuk, majd sóval ízesített vízben pár percig forraljuk, és lecsöpögtetjük. Utána üveg
A rebarbaraszárakat levágjuk, megmossuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó forró vízben 1 percig blansírozzuk. Leszűrjük, a főzővizet kiöntjük.
A fokhagy
A megmosott káposztákat hosszú, vékony szálra gyaluljuk, majd alaposan összedolgozzuk kilónként 3 dekagramm sóval, ízlés szerint babérlevéllel, egész borssa
Ha a sóska idős, a zöld részeket szedjük le a levélbordáról, ha fiatal, egészben tegyük egy lábosba, és víz nélkül, lefedve megfőzzük. Közben gyakran ke
A spenótleveleket folyó víz alatt alaposan átöblítjük, jól lecsöpögtetjük, majd felengedjük vízzel. Hozzáadunk sót, valamint szódabikarbónát és negyed
A kaprot megmossuk, leszedjük a száráról, és felaprítjuk. Egy kis zsírt adunk hozzá, és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg el nem fő a leve. Után
Ugrás a lap tetejére >>