A rebarbaraszárakat levágjuk, megmossuk, 1 cm-es darabokra vágjuk, és lobogó forró
vízben 1 percig blansírozzuk. Leszűrjük, a főzővizet kiöntjük.
A
fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A csilit megmossuk, megtisztítjuk, karikára vágjuk. A dióbelet durvára vágjuk, serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A leszűrt rebarbarát a dióval, a
fokhagymával,
sóval,
cukorral, a kandillával és a mazsolával lábosba tesszük. Felöntjük a borral/
almalével, felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
A fodor
mentát leöblítjük, leszárítjuk. A leveleiket lecsipkedjük, durvára vágjuk. A lábosról levesszük a fedőt. A
chutney állaga olyan legyen, mint a friss dzsemé. Hozzákeverjük a
mentalevelet, majd a
chutney-t forró
vízzel kimosott befőttesüvegekbe töltjük, és lezárjuk őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>