A
tejszínt a
fahéjjal együtt erős lángon felforraljuk és 1 percig főzzük. Miután a tűzről levettük, hozzáadjuk a finomra aprított
tejcsokoládét, majd addig kevergetjük, míg teljesen összeolvad. Az elkészült krémet letakarva 12 óráig pihentetjük szobahőmérsékleten. Ezután habverővel felverjük és a
vajat lassanként belekeverjük. A habzsákba töltés után 30-35 halmocskát nyomunk a pergamenpapírral kibélelt tepsibe, majd 1 óráig pihentetjük. Minden halmocska elkészítésénél a tenyerünkbe vesszük a kenhető bevonót és addig görgetjük, amíg teljesen bevonja a trüffelt. A következő lépés az, hogy a trüffeleket megforgatjuk a
kakaóban. Végül pergamenpapírra helyezzük őket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>