A borkősavat felfőzzük a vízben, majd megvárjuk, amíg kihűl. A megtisztított eperre öntjük, lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. Utána tüllzacskóba tessz
Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, majd átpasszírozzuk. Néhány órát ülepítjük, majd a tetejét óvatosan lemerjük, tiszta üvegekbe öntjük, majd kiforráz
Az epret a cukorral felváltva tálba tesszük, majd két napra hűtőbe rakjuk, közben többször megrázogatjuk. Utána ruha segítségével leszűrjük, és néhány
A rikiszkét alaposan átmossuk, és leszárítjuk. Egy zománcozott lábosba tesszük, ráöntjük a vizet, és felforraljuk. Utána levét kinyomjuk, belekeverjük a cu
A barackot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd a többi gyümölccsel együtt felaprítjuk. A szalicilt és a borkősavat vízben feloldjuk, hozzáadjuk a gyümö
A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk (az őszibarackot meghámozzuk), majd átpasszírozzuk. Utána hozzákeverjük a cukorból és vízből készített, lehabozott sz
Mossuk meg az érett málnát, amjd törjük meg és hagyjuk állni néhány napot. Nmikor már nem habzik és tisztul a lé, akkor átszűrjük és megmérjük. Minden k
A málnát pépesítjük, majd kinyomjuk a levét. 10-12 órát ülepítjük, majd lassan lemerjük a tetejét. Üvegekbe öntjük, kigőzölt dugóval lezárjuk, és fé
Ugrás a lap tetejére >>