» 1 1/2 kg érett gyümölcs (ribizli, márna, meggy, sárgabarack) » 1/2 dkg szalicil » 2 dkg borkősav » 1 1/2 l víz » 2 kg cukor
A barackot leforrázzuk, és lehúzzuk a héját, majd a többi gyümölccsel együtt felaprítjuk. A szalicilt és a borkősavat vízben feloldjuk, hozzáadjuk a gyümölcsöt, majd egy éjszakát állni hagyjuk. Utána átpaszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Utána üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom