Kecskesajtos mogyoróhagyma-saláta receptHány személyre: 4 személyre
» 2 félbevágott Capricorn kecske
sajt» 250 g apró
mogyoróhagyma, meghámozva
» 100 ml balzsam
ecet» 1 ek. kristály
cukor» 200 g kis
cékla, megfőzve, szeletelve
» pác:
» 150 ml
olívaolaj» 2 gerezd zúzott
fokhagyma» 1 ek. finomra vágott friss
kakukkfű» 2 ek. finomra vágott friss
rozmaring» fél tk. tört fekete
bors» dresszing:
» 100 ml
narancslé
» 2 ek. dióolaj
» 50 g szárított barack, 2 órára
vízbe áztatva, és szeletelve
» 1 ek. durvára vágott dió
Pác:
Keverjük össze a hozzávalókat. Tegyük a kecske
sajtot egy tányérra, és locsoljuk meg a páclével. Fedjük le, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap tegyük a
hagymákat egy sütőlapra, öntsük le a páclevet a
sajtról, és takarjuk le. A
hagymákra öntsük rá a balzsam
ecetet, szórjuk rá a cukrot, és süssük 45-50 percig. Öntsük le a tepsiben maradt levet. és tegyük félre. Tegyük a
céklát a
hagymához, és tartsuk melegen a sütőben.
A dresszinghez az anyagokat keverjük össze, és öntsük a
hagymáról leöntött léhez.
Tegyük a
sajtot a tepsibe, de ne hagyjuk megolvadni, csak melegedni.
Tegyünk minden tányérra egy
sajtot, és tegyük kőrbe
céklás
mogyoróhagymával. Öntsük a dresszinget a
sajtra és a zöldségekre.
Elkészítési idő: 1 óra 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>