Amerikai vajdióleves fahéjkrémmel receptHány személyre: 4 személyre
» 2 ek.
olívaolaj» 1 fej finomra vágott vörös
hagyma» 750 g apróra vágott
vajdiótök
» 1 szeletelt
sárgarépa» 4 cm-es darab friss, reszelt
gyömbérgyökér
» fél tk. őrölt
fahéj» 1 ek. őrölt
koriander» 700 ml zöldségleves
» 300 ml
tej» 2 ek. búzadara
»
só és frissen őrölt
bors»
fahéjkrém:
» 100 ml
tejszín
» 1 tk. reszelt
narancshéj
» 1 tk. őrölt
fahéj
Lábosban melegítsük fel az olajat, és közepes lángon pirítsuk aranybarnára a
hagymát 5 percig. Adjuk hozzá a tököt, a
sárgarépát, a
gyömbért, a
fahéjat és a
koriandert. Közepes lángon főzzük 5-8 percig. Öntsük hozzá a levest, a
tejet és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és kevergetve adjuk hozzá a búzadarát. Főzzük 30-35 percig.
fahéjkrém:
Verjük fel a
tejszínt, a
narancshéjat és a
fahéjat, amíg könnyű és puha lesz.
A levest tálaljuk melegen a
fahéjkrémmel.
Elkészítési idő: 1 1/4 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>