Hagyományos módon
sós palacsintát készítünk: a
tojást elkavarjuk a
sóval, majd a
tejjel és
liszttel keverjük el. Az átlagosnál kicsit sűrűbb palacsintatészta legyen. Hozzáteszünk ízlés szerint
spenótpürét (így kevésbé vagy jobban zöld színű lesz), ízesíthejük
fokhagymával is. Palacsintasütőben olajon szép zöld palacsintákat sütünk. A legegyszerűbb tálalási mód, ha megszórjuk egy kis
sajttal pl. trapista,
parmezán. Megtölthetjük túró és juhtúró keverékével. A megtöltött palacsintákat pedig nyakon önthetjük egy kis
paradicsomraguval.
paradicsomragu: Vörös
hagymát olajon megfuttatunk, ráöntünk egy doboz hámozott
paradicsomot, nyomunk bele
fokhagymát;
bazsalikommal,
oregánóval,
kakukkfűvel ízesítjük, és rotyogtatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>