Mangoldos-ánizsköményes spagetti parmezán sajttal receptHány személyre: 4 személyre
» 1 ánizs
kömény levelével együtt
» 4 ek.
olívaolaj» 1 fej vékonyra szelt vörös
hagyma» 300 g svájci mangold, megmosva és durvára vágva
» 75 g aszalt
paradicsom» 4 ek. balzsam
ecet» 100 ml zöldségleves
» 450 g spagetti
» 100 g frissen reszelt
parmezán sajt»
só és frissen őrölt
bors» frissen reszelt
szerecsendió
Az ánizs
kapor leveleit távolítsuk el, és vágjuk vékony szeletekre. Tegyük félre a levelekkel együtt. Az olajat melegítsük fel, tegyük bele a vörös
hagymát, az ánizskaprot, és közepes hőmérsékleten 8-10 percig pároljuk. Adjuk hozzá a mangoldot, és pároljuk 2-3 percig. Keverjük bele a
paradicsomot és a balzsam
ecetet. Öntsük bele a levest, és forraljuk fel. Lassú tűzőn főzzük, amíg a leves elpárolog. Főzzük ki a spagettit,
sós
vízben, majd szűrjük le, és tartsuk melegen. Amikor a mangold megpuhul, keverjük hozzá a spagettit és fele
parmezán sajtot. Keverjük össze,
sózzuk,
borsozzuk és ízesítsük
szerecsendióval. Tegyük tányérra, és szórjuk rá az ánizs
köményleveleket, locsoljuk rá a maradék olajat, és szórjuk
parmezán sajttal.
Elkészítési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>