Téli trifle receptHány személyre: 4 személyre
» 100 g por
cukor» 4 nagyobb körte, meghámozott, kimagozva és
» 5 mm-es szeletekre vágva
» 2 ek. sötét rum
» 2 ek. kávé
» 24 db babapiskóta vagy 1 db piskótalap, 2 cm-es
» kockára darabolva
» 100 ml félig felvert
tejszín
» sodó:
» 600 ml
tej» 3 ek. pudingpor
» 1 ek. por
cukor» pirított
mogyoró és
mentalevelek a díszítéshez
Egy serpenyőben melegítsük fel a cukrot, amíg karamellizálódik. Tegyük bele a körtét, és forgassuk, amíg megpuhulnak, megpirulnak, és a karamell bevonja őket. Öntsünk bele 100 ml vizet, a rumot és a kávét, és öntsük a tálban lévő piskótára.
A sodóhoz keverjük krémesre egy kis
tejet a por
cukorral. A maradék
tejet tegyük fel főni a
cukorral. Amikor már majdnem forr, kevergetve öntsük a krémhez. Öntsük vissza a sodót a lábosba, és kevergetve forraljuk fel. vegyük kisebbre a hőfokot, és főzzük 1-2 percig. Öntsük ki egy tálba, és hagyjuk kihűlni, majd takarjuk be fóliával.
Tegyünk piskótát négy pohár aljára, tegyük rá a körtéket, egy kis sodót, majd ismételjük a rétegezést. Hidegen tálaljuk pirított
mogyoróval vagy gyümölccsel, és
mentalevéllel.
Elkészítési idő: 40 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>