A
krumplikat süsük egészben 1-1 1/4 órát. Amikor kihűltek nyomjuk át
krumplinyomón, adjuk hozzá a
sajtot, a
vajat, a
tojássárgákat és a
liszt felét. Szórjuk meg
fahéjjal, ízesítsük, és reszeljük meg
szerecsendióval.
Tegyük a tésztát
lisztezett gyúródeszkára, majd gyúrjuk bele a maradék
lisztet. Sodorjunk belőle 2 cm vastag rudakat, és vágjuk őket 1 cm-es darabokra. Tegyük őket
lisztezett tálcára, és hagyjuk 1 órát száradni.
Főzzük meg a gnocchikat forrásban lévő
sós
vízben 4- percig. Szűrjük le, és ízesítsük
sóval,
borssal és
szerecsendióval.
A szószhoz forraljuk fel a levest a
vajjal, adjuk hozzá a
koriandert, a
citrom levét, és héját, majd ízesítsük. Tegyük tányérokra a gnocchit, és öntsük rá a szószt. Szórjuk meg
parmezán sajttal.
Elkészítési idő: 2,5 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>