Vegyes salátás pizza roston sült fokhagymával receptHány személyre: 4 személyre
» 225 g
liszt» fél tk. szárított élesztő
» egy csipet
só» 150 ml langyos
víz» feltét:
» 2 ek.
olívaolaj, plusz a forma kikenéséhez
» 4 gerezd
fokhagyma, roston sütve, meghámozva
» és átpasszírozva
» 200 g vegyes
salátalevél, szeletelve
» 75 g mazsola, 10 percre
vízbe áztatva
» 150 g reszelt
gorgonzola sajt» 4 ek. frissen reszelt
parmezán sajt» 2 ek. fenyőmag, kissé megpirítva
A pizzához tegyük egy tálba a
lisztet, az élesztőt és a
sót. A közepébe készítsünk mélyedést, és öntsük bele a vizet, és fakanállal keverjük, amíg puha tésztát kapunk. Tegyük kiolajozott tálba, takarjuk le, és hagyjuk 40 percig kelni.
Feltét:
Egy tűzálló tálba tegyük bele a
fokhagymákat, locsoljuk meg egy evőkanál
olívaolajjal, és süssük 30 percig.
Melegítsük fel az olajat, és tegyük bele a
fokhagymákat és
salátaleveleket, és süssük 5 percig.
Tegyük a tésztát
lisztezett felületre, és gyúrjuk 2-3 percig. Nyújtsuk ki 1 mm vastag, és 23 cm-es átmérőjű kör alakúra. Tegyük a kikent sütőlapra, és hajtsuk be a széleit. Szórjuk bele a mazsolát, és takarjuk be a
fokhagymás levelekkel. Szórjuk meg
gorgonzola,
parmezán sajttal és fenyőmaggal. Süssük 15-20 percig.
Elkészítési idő: 40 perc, plusz kelesztés.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>