Spenótos, bazsalikomos, tökös rizstorta receptHány személyre: 4 személyre
» 2 ek.
olívaolaj» 1 fej vékony szeletekre vágott vörös
hagyma» 400 g friss
spenót» egy marék finomra vágott
bazsalikomlevél
» 200 g főtt arborio
rizs» 100 g reszelt
parmezán sajt» 2 enyhén felvert
tojás» 50 g olvasztott
vaj» 9 db félbevágott filo tésztalap (réteslap)
» 625 g hámozott és 8 mm-es szeletekre vágott, főtt sütőtök
»
só és frissen őrölt
bors
Melegítsük fel az olajat, és süssük benne a
hagymát 5 percig, adjuk hozzá a
spenótot és a
bazsalikomot, majd főzzük még 2 percig. Vágjuk finomra, és a felesleges nedvességet itassuk le. Tegyük a riszt két tálba, az egyikhez tegyük a
spenótot. Osszuk kétfelé a
parmezán sajtot és a
tojásokat is. Keverjük össze. Egy szétnyitható tortaformát
vajazzunk ki. A tésztalapokat is kenjük meg
vajjal, és béleljük ki vele a formát. Tegyünk félre 6 lapot s te
tejére. Tartsuk nedves konyharuha alatt.
Rétegezzük a tortát: egy sor
spenótos
rizs, egy sor sütőtök a maradék rizzsel. Ízesítsünk minden réteget. Vágjuk fel csíkokra a félretett lapokat, kenjük meg
vajjal, és 50 perc alatt süssük meg. Fordítsuk ki a formából és süssük még pár percig. Hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 1/2-1 3/4 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>