Halas tál - Spanyolország receptHány személyre: 6 személyre
» 100 g-os ördöghal 6 szeletre vágva
» 6 szelet aranykeszeg
» 6 szelet makréla vagy
tőkehal» 6 db garnélarák
» 6 db csiga
» 24 db kisméretű tengeri kagyló
» 400 g szeletekre vágott tintahal
» 1 nagy vörös
hagyma» 1
babérlevél» 3 érett
paradicsom» 1,5 dl száraz
fehérbor» 1
citrom»
só és
bors» A öntethez:
» 2 szelet franciakenyér
» 2 gerezd
fokhagyma» 25 g pirított
mandula» pár
sáfránylevél
»
petrezselyem»
só
A már megfelelően megtisztított halszeleteket dörzsöljük be
sóval.
A kagylót
vízben addig pároljuk, míg szét nem nyílnak, majd tovább főzzük a fehér borban. Eután lecsöpögtetjük és az egyik páncélját vegyük le.
Olajon megpirítjuk a rákot az ördöghallal, majd egymagában a tintahalat. A keszeget a
lisztbe panírozzuk és szintén aranybarnára sütjük. Ezeket a sülteket tegyük egy tűzálló tálba.
A
hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a
paradicsomot, a babérlevelet és a bort. Ha jól összefőtt rálocsoljuk a kagylólét és egy kis vizet. Ha felforrt ráöntjük a halakra.
Olajon süssük meg a kenyeret, majd jól keverjük össze a
mandulával, a
fokhagymával, a sáfránnyal, a
petrezselyemmel, a
sóval, a
borssal és a hallével. Ezt a mártást kanalazzuk a halakra és előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>