Csicseriborsós-mangoldos minestrone pestóval receptHány személyre: 4 személyre
» 2 ek.
olívaolaj» 1 fej apróra vágott vörös
hagyma» 2 szál
zeller, apróra vágva
» 2 gerezd zúzott
fokhagyma» fél teáskanál szárított
oregánó» 1 szál kockára vágott
sárgarépa» 50 g rebarbara, felaprítva
» 1 l zöldségleves
» 200 g konzerv
paradicsom felaprítva
» 1/4 tk. szárított csilipehely
» 50 g spagetti
» 1 db kockára vágott
cukkini» 50 g vékony csíkokra szelt zöldbab
» 1 kockára szelt
krumpli» 50 g mirelit bor
só» 125 g konzerv csicseribor
só leszűrve
Pesto:
75 g
bazsalikomlevél, 2 gerezd
fokhagyma, 2 ek. fenyőmag, 2 ek. frissen reszelt
parmezán sajt, egy csipet kristály
cukor, 75 ml extra szűz
olívaolaj,
só és frissen őrölt
bors.
Tegyük az
olívaolaj kivételével az össze hozzávalót robotgépbe, és keverjük simára. Közben lassan adjuk hozzá az
olívaolajat, hogy lágy és kissé nyúlós legyen. Ízesítsük.
A minestronéhez melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a
hagymát, a
zellert, a
fokhagymát és az
oregánót. Pároljuk addig, míg puhulni kezd. Tegyük hozzá a
sárgarépát, a rebarbarát, és 1 percig főzzük még. Öntsük hozzá a levest, a
paradicsomot, a csilipelyhet, és forraljuk fel. Vegyük alacsonyabbra a hőfokot, és főzzük kis lángon 50-60 percig. A spagettit tőrjük 2,5 cm-es darabokra, és a
cukkinivel, a zöldbabbal,
krumplival, bor
sóval és a csicseribor
sóval együtt tegyük a leveshez. Közepes lángon főzzük 15 percig. Időnként keverjük meg. Tegyük tányérokba, és kanalazzunk rá egy kanál pestót.
Elkészítési idő: 1 3/4 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>