» fél közepes padlizsán » 3 db paprika: 1 piros, 1 sárga, 1 zöld, kimagozva » 1 cukkini » 2 szál zeller » 1 fej szeletelt lilahagyma » 2 ek. méz » 2 ek. balzsamecet » 1 ek. mazsola, egy éjszakára beáztatva » 1 ek. pirított fenyőmag » só és őrölt bors » bruschetta: » 3 egész hámozott fokhagymagerezd » 5 ek. olívaolaj » 8 vastag szelet olasz kenyér » vékony szelet parmezánsajt » bazsalikom és borsmustárlevelek a díszítéshez
Egy tűzálló tálba tegyük bele a fokhagyma gerezdeket és locsoljuk meg 1 ek. olívaolajjal. Süssük 30 percig, majd tegyük félre. A zöldségeket vágjuk 1 cm-es szeletekre. 2 ek. olívaolajat melegítsük fel egy lábosban, és futtassuk meg benne a hagymát közepes lángon. Adjuk hozzá a zöldségeket, és alacsony hőfokon főzzük 10 percig. kevergessük folyamatosan és ízesítsük. A kenyérszeleteket kenjük meg olajjal, és süssük 10 percig. A sült fokhagymát préseljük ki a héjából, és kenjük a kenyérre, és tegyük rá a zöldségeket. Tegyük rá a parmezánt, a bazsalikomot és a borsmustárlevelet.
Elkészítési idő: 1 óra.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom