A
burgonyát puhára főzzük, lehámozzuk, majd vékony karikákra vágjuk. Egy akkora tepsibe terítjük, amekkorába csak egyujjnyi fér, és
sóval ízesítjük. A megmosott szőlőt a
burgonyára hintjük, és lenyomkodjuk. A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját
sóval,
borssal,
szerecsendióval és
gyömbérrel felverjük, hozzáadjuk a
tejszínt és a must,
liszt és összetört
fokhagyma keverékét. A leveskockát 2 dl
vízzel elkeverjük, majd a mártáshoz öntjük. Végül beleforgatjuk a
tojáshabot. A
sajtot nagyon vékonyan felszeleteljük, beterítjük vele a
burgonyát, majd elsimítjuk rajta a mártást. Közepes fokozaton készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>