A
vargányához 3 dl forró vizet adunk, és megvárjuk, amíg megpuhul. A
hagymát felaprítjuk, forró
vajon megfonnyasztjuk, a
vargányához keverjük, és 10 percig forraljuk. A sampinyont feldaraboljuk, a
vargányához adjuk,
sóval,
borssal ízesítjük, felfőzzük, és átszűrjük. Addig főzzük, amíg 1,5 dl marad belőle. Hozzáadjuk a karikákra vágott
burgonyát, és 5 percig forraljuk. Kiszedjük, majd a fele
burgonyát egy ki
vajazott tűzálló tálba rendezzük. Rászórjuk a
gombát, és beborítjuk a
burgonyával. A
tojást felverjük, kis adagokban hozzáadjuk a levest, a
tejszínt és a felaprított
petrezselyemzöldet.
sózzuk,
borsozzuk, rálocsoljuk a
burgonyára, ráhintjük a reszelt
sajtot, majd megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>