Egy edényben készítsünk pörköltalapot, adjunk hozzá 20 dkg-nyi
káposztát. Egy másik edényben enyhén megpirítjuk a zabpelyhet, majd felöntjük
vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket. A megdinsztelt
hagymát és a
sajtot adjuk a zabpehelyhez, és főzzük, míg a
sajt szétolvad. Mikor már kissé kihűlt készítünk belöle gombócokat, és csomagoljuk be őket egyenként a
káposzta 1/3-ába. Mindent halmozzuk a kápostás edényünkbe, és fedjük be a maradék mennyiség
káposztával. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy majdnem befedje, majd addig főzzük így, míg megpuhul. Habarás elött vegyük ki a gombócokat. Tálaláskor szórjuk meg a te
tejét
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>