» 2 ek. zöldségolaj » 1 fej finomra vágott vöröshagyma » 1 gerezd zúzott fokhagyma » 2,5 cm-es finomra reszelt, friss gyömbérgyökér » fél tk. görögszénamag » 1 szál finomra szelt fenyérfű » 4 ek. thai piros currypaszta » fél tk. kurkuma » 350 g hámozott és nagy kockára vágott sütőtök » 300 g hámozott és nagy kockára vágott édesburgonya » 300 ml zöldségleves » 300 ml kókusztej » 2 db banán, hámozva, szeletelve » só és frissen őrölt bors » joghurtchutneyhez: » 150 ml joghurt » fél tk. mustármag » 2 ek. finomra vágott, friss koriander, plusz a díszítéshez
Melegítsük fel az olajat, tegyük bele a hagymát és a fokhagymát, a gyömbérgyökeret és a görögszénamagot. Süssük 5 percig lassú tűzőn, majd keverjük bele a fenyérfüvet, a currypasztát és a kurkumát. Tegyük hozzá a sütőtököt és a krumplit, és keverjük össze. Süssük alacsony lángon 2-3 percig. Öntsük fel a zöldséglevessel és a kókuszdiótejjel. Forraljuk fel, és lassú tűzőn főzzük 15-20 percig. Ízesítsük, vegyük le a tűzről, és tegyük bele a banándarabokat.
A chutneyhez keverjük össze a hozzávalókat egy robotgépben, majd díszítsük korianderrel. Tálaláskor tegyük mellé a joghurtchutneyt.
Elkészítési idő: 50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom