» 1 db cukkini » 1 db piros színű paprika, kimagozva s negyedekbe vágva » 1 kis fej lilahagyma, vékony szeletekre vágva » 6 db nagyobb paradicsom, kimagozva, apróra vágva » 4 ek. zhugmártás » 1 gerezd zúzott fokhagyma » 125 ml olívaolaj » 8 db mini pita kenyér » 150 g durvára reszelt fetasajt » só és frissen őrölt bors » Zhugmártás: » 3 gerezd durvára vágott fokhagyma » fél tk. koriandermag » fél tk. köménymag » 2 piros chili, félbevágva, kimagozva » 4 ek. olívaolaj » 1 nagy fej reszelt vöröshagyma
Áztassuk vízbe a nyársakat, és húzzuk rá a cukkinit, a paprikát és a hagymát, kenjük be olajjal és fűszerezzük. 25 percig forgatva süssük meg, majd tegyük félre.
Zhugmártás:
Egy száraz serpenyőben süssük 5 percig a hagymát, a köménymagot és a chilit. Adjuk a hagymához az olajat, és főzzük még 10 percig. Hagyjuk hűlni.
Keverjük össze a paradicsomot a mártással, adjuk hozzá a fokhagymát és az olajat, és kenjük be vele a pita egyik oldalát. Ezután kenjük rá a paradicsomos mártást. Tegyük rá a zöldségeket, szórjuk meg fetasajttal, és süssük 2-3 percig. Csomagolajuk be fóliába. és süssük még 2-3 percig.
Elkészítési idő: 1 óra.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom