A húst
sózzuk, bekenjük a megolvasztott
vajjal. A felszeletelt
szalonna felét egy tepsibe tesszük, rárakjuk a húst, majd a maradék
szalonnát. Kb. fél órát sütjük, majd ha kezd sűrűsödni, beletesszük a
borókabogyót és a felszeletelt
hagymát. Ezután kicsontozzuk, majd újra sütőbe tesszük, Eközben a kimagozott, felszeletelt körtét, a cukrot és a
fahéjat a borba tesszük, forrástól számított 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsöt kivesszük, a szirupba keverjük a kevés
vízzel elkevert
zselatint, majd hűtőbe tesszük. Ezután a húst tálra tesszük, a mandarinnal és a körtével díszítjük, majd rákenjük a
zselatinos keveréket. A keményítőt a mandarinlébe szórjuk, felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük az áttört áfonyát,
sózzuk,
borsozzuk, a
mustárral és a
citromlével ízesítjük. Végül ezt is a húsra locsoljuk, és a
petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>