A
hagymát, 2 összepréselt
fokhagymát, a felszeletelt répát, a
zellert, babérlevelet, petrezselymet, kakukkfüvet,
borsot és
szegfűszeget olajban megpirítjuk, majd az egészet a 2 deci
vízzel felforralt borba tesszük,
sózzuk, és kb. negyed órát főzzük. Ezután beleöntjük a
citrom kifacsart levét, majd ha kissé kihűlt, beletesszük a húst, és 3 napig így pácoljuk. Ezután kivesszük a nyulat a pácból,
sózzuk,
borsozzuk, majd a
szalonna zsírjában megpirítjuk mindkét felét. A húst félretesszük, a zsiradékban pedig megpirítjuk a maradék
hagymát, a leveszöldséget, majd hozzákeverjük a
lisztet és a leszűrt páclevet. Visszarakjuk a húst, majd alacsony hőfokon teljesen puhára pároljuk. Végül a mártásba keverjük a
mustárt és a
tejfölt, majd ezzel kínáljuk a húst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>