A felkockázott
zellert és
krumplit a
vajas húslevesben megfőzzük, majd az egészet összeturmixoljuk. A lekvárból négy kanálnyit összekeverünk a
mustárral, majd ezzel megkenjük a palacsintákat. Mind a négyet feltekerjük, majd felszeleteljük, és egy előkészített félgömb alakú formát kibélelünk vele. Ezután a felkockázott húst megpirítjuk, a felaprózott
mogyoróhagymát és
gombát pedig
vajon megpároljuk. Beleszórjuk a petrezselymet, majd hozzákeverjük a
tojássárgáját, a zsemlemorzsát és a
tejszínt. Sózzuk,
borsozzuk, pürésítjük, majd a formába kenjük majdnem az egészet. A megpirított húst beleszórjuk, majd a maradék töltelékkel befedjük, és közepes fokozaton kb. 25 percig gőzfürdőben sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>