A foglyokat megtisztítjuk, a szárnyakat és a nyakat levágjuk, majd alaposan megmossuk. A
vajat felhevítjük, és a foglyok minden oldalát megpirítjuk benne, majd egy lábosba rakjuk őket. A
gombát, a répát és a
hagymát felszeleteljük, majd a nyakkal együtt (amiről levágtuk a fejet) megfuttatjuk a maradék
vajon. Amikor barnulni kezdenek, ráhintjük a
lisztet, majd a felesleges
vajat leöntjük róla. Sóval,
borssal ízesítjük, majd felengedjük a borral és a
vízzel. Felfőzzük, majd a madarakra öntjük. Magas hőmérsékleten felforraljuk, majd közepes hőmérsékleten megfőzzük. Utána kiszedjük, a levét átpasszírozzuk, majd felfőzzük, leszűrjük, és még egyszer felfőzzük.
A madarakat négybe vágjuk, majd rátesszük a megpirított, meg
vajazott kenyérszeletekre. Lelocsoljuk a mártással, és 10 percig sütőben sütjük.
Sült húshoz illő körettel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>