A
lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap ugyanebben a lében megfőzzük a
babérlevéllel, 2
fokhagymával és a kisebb
hagymával egy lábosban. Eközben a húsokra mélyedést vágunk, be
sózzuk, majd a résekbe tesszük a felkarikázott kolbászt. Így olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felaprózott
hagymát és az összepréselt
fokhagymákat. Felöntjük a borral, és kb. fél órát pároljuk. Eközben a felkockázott
krumplit puhára főzzük, majd leturmixoljuk a
lencsével és egy ek. főzőlével. Ezután hozzáadjuk a reszelt
parmezánt, a
mustárt, a
tejfölt és a
tejszínt is,
sózzuk,
borsozzuk. Végül a húsokat tálra tesszük,
pecsenyelével meglocsoljuk, a pürét pedig habzsákba töltjük, és így nyomjuk a hússzeletek mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>