Sárgabarackos-húsos szendvics receptHány személyre: 10-12 személyre
» 2 vörös
hagyma» 1 csésze sárgabarackbefőtt
» 1/2 csésze babecue-szósz
» 1/2 csésze barna
cukor» 1 dl
almaecet» 2 ek. Worcester-mártás
» 1/2 tk. zúzott
paprika» 2 kg kicsontozott vesepecsenye
» 1 dl
víz» 2 ek.
kukoricakeményítő» 1 ek. frissen reszelt
gyömbér» 1 tk.
só» 1 tk.
bors» 10-12
szezámmagos zsemle
Dolgozzuk össze az összevágott
hagymát a szószokkal, a befőttel, az
ecettel és a
paprikával. A húst rakjuk egy edénybe és locsoljuk le a mártással. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 8-9 órán át pároljuk. Ezután kiemeljük a húst és villával kissé összetördeljük. A zaftot pihentessük, majd szedjük le a
zsírját és dolgozzuk össze a
vízzel, valamint a keményítővel. Sóval,
borssal és
gyömbérrel fűszerezzük. Körülbelül fél óráig főzzük, a húst is hozzá keverjük, majd pirított zsemlékbe kanalazva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>