A tyúkot darabokra vágjuk,
sózzuk,
borsozzuk, majd bedörzsöljük a
fokhagymával és a
mustárral. Így egy éjszakát a hűtőben állni hagyjuk. Másnap a zöldségeket feldaraboljuk, és egy kiolajozott jénaiba tesszük. 2 dl vizet töltünk bele, majd ezt is ízlés szerint
sóval,
borssal fűszerezzük. A húsdarabokat a zöldségekre tesszük, majd lefedve 2 órát sütjük a sütőben. Eközben elkészítjük a köretet: a cukrot az olajban megkaramellizáljuk, majd beletesszük a felszeletelt vörös
hagymát és a
káposztát.
sót,
borsot,
köményt adunk hozzá, majd a pezsgőt is hozzátöltjük. Így lefedve addig pároljuk, amíg a
káposzta teljesen puha lesz. Ekkor ízlés szerint
ecetet öntünk hozzá. Végül a pirosra sült tyúkot és a köretet együtt tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>