A
vajat egy serpenyőbe tesszük, majd mikor felolvadt, beleszórjuk a
lisztet, hozzáöntjük a
tejet, és addig főzzük, amíg egy sűrű masszát kapunk. Eközben a
tojásokat elfelezzük, sárgájukat eltávolítjuk és összetörjük. A masszához keverjük a
vajat, a
tojássárgákat, majd a lebőrözött, kifilézett, összetört halat is. Sózzuk,
borsozzuk, majd a
mustárt és a kaprot is beletesszük. Ezután a sértetlen
tojásfehérjék aljából egy kicsit levágunk, hogy megálljanak. A halas masszát nyomózsákba tesszük, és a
tojásokba töltjük. Így néhány órára a hűtőben állni hagyjuk. Végül tálaláskor a felkarikázott
citrommal, a
kapribogyóval és a
salátával kínáljuk, valamint a piros
paprikával megszórjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>