A szárított élesztős
lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 65 g cukrot, a
sót, a vaníliás cukrot, az olvasztott
vajat és a meleg
tejet. Az egészet összegyúrjuk és lefedve meleg helyre tesszük. Miután a tészta hólyagos lett és duplájára dagadt, átgyúrjuk még egyszer. A tésztánkat négy egyenlő részre osztjuk, mindegyiket oválisra nyújtjuk és a papírsablon segítségével kivágunk mindegyikből egy-egy puttonyos télapót. A formákat ki
vajazott tepsibe tesszük, megkenjük őket sűrített
tejjel és feldíszítjük a megadott hozzávalókkal. 20 perc kelés után, előmelegített sütőbe tesszük őket és 200-220°C-on 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve azonnal megkenjük a télapókat a maradék
cukorból és
vízből készült sziruppal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>